Sunday, December 23, 2012

Tuesday, December 18, 2012

Newborn, Sophia Binti Andi Rossi


Congratulation to my cousin, sister Hamadah & her husband on the birth of this baby

Wednesday, December 12, 2012

Cameron Highlands, December 2012

Day 1
Day 2

Assalamualaikum. Yes, Cameron Highlands for the second time ! Kali ni pergi sebab nak bawa my little sister berjalan. School holiday kan :) Ni kira pre-holiday la sebab end of this month nak pergi ke Langkawi pula ^^, hiphip hoorayy !

Kitaorang pergi time cuti birthday Sultan Selangor. Pergi 2 hari 1 malam je. Cameron ni kalau pergi lama-lama pun tak best sebab tak tau nak pergi mana kan. Sini banyak pasar-pasar je. Ok skip cerita !

Macam biasa la kitaorang gerak pagi dalam pukul 8 sebab nak sampai awal dekat sana kan. Ikut highway PLUS memang cepat ! Dalam 2 jam macam tu kitaorang dah sampai dekat Tapah. Kalau datang papa mesti akan ikut Tapah sebab nanti papa suka stop RnR dekat Cameron Bharat Valley. But kalau naik ikut Tapah dia punya mabuk jangan cerita la ok ! Me dengan mama yang mabuk teruk ! Seriously sadis sangat :(

Perjalanan nak sampai ke kawasan ladang teh Cameron Bharat tu amik masa dalam 2 jam lebih. Bila dah sampai dekat situ memang rasa lega sangat sebab boleh relaks sambil minum teh plus tengok ladang teh. Memang fresh sangat ! Suka ^^, Lepas dah relaks dekat situ dalam 1 jam then kitaorang sambung perjalanan naik ke atas. Alhamdulillah hari tu jalan tak jem sangat. Perjalanan amik masa 3 jam lebih. Masa perjalanan tu me dengan mama tidur je sebab dah lega dari mabuk ! Hehe :p

Sampai dekat atas dalam pukul 1 tengahari. Terus pergi check-in hotel. Kitaorang stay dekat Equatorial Hotel. Memang fav hotel sebab hotel yang paling tinggi dekat Cameron tu. Best ! After check-in kitaorang pergi ke ladang strawberi dekat depan kawasan hotel tu but malangnya kitaorang tak dapat kutip-kutip strawberi sebab masa untuk petik dah tamat :'( Bila dah tak dapat tu ingat nak pergi tempat lain tapi tiba-tiba hujan turun lebat sangat ! Dah tu terus la patah balik pergi hotel. Balik hotel rehat kan badan.

Petang pula little sister dah sibuk ajak mandi swimming pool. Fav dia ! Kalau holiday mesti ada masa untuk dia swimming. Kakak dia yang baik ni la yang kene teman dia. Haha :p Teman la budak kecik tu swimming sampai pukul 7 malam.

Pukul 8.30 malam kitaorang turun dinner dekat cafe sebab hujan kat luar. Lepas dinner kitaorang 1 family lepak-lepak dekat lobby hotel. Then datang idea nak main game sebab dekat lobby hotel tu ada site untuk activity game. So apa lagi terus beli token and main semua games ! Pukul 12 baru kitaorang naik bilik sebab little sister dah mengantuk. Kalau tak nak sambung masuk lounge karaoke pula ! Naik bilik then semua ZzzZZZzz .. Good night :p

Day 2, bangun pagi, mandi, kemas lauggage, siap-siap and turun breakfast dekat cafe ! Lepas breakfast naik bilik balik untuk amik beg then kitaorang terus check-out. Lepas check-out kitaorang gerak pergi ke tempat jual madu. Tapi tempat tu dah tak best sangat. Boring dekat situ, gerak pergi ke taman rama-rama. Yeayy situ best ! Macam zoo serangga sebab semua serangga ada.

Little sister dengan adik ah paling suka pergi situ. Macam haiwan ada ok. Tak rugi masuk situ. Plus dekat situ pun ada pokok cactus yang besar dan pokok-pokok bungan yang cantik. Kira pakej semua dekat situ ada ! Hahaha :D 1 jam dekat situ then keluar sebab nak balik dah. But, before balik haruslaaa pekene aiskrim + strawberi and pegi beli strawberi dulu !

Lepas dah kenyang + muka happy sebab dapat strawberi baru la kitaorang gerak balik. Pukul 1 kitaorang turun dari Cameron. Ok yang balik ni saja nak try ikut Simpang Pulai yang keluar dekat Ipoh tu. Sampai Kuala Selangor dalam pukul 5 petang.

Yeayyy 2 weeks more go to Langkawi ! See you in next entry :)

Album On FB : {Holiday} Cameron Highlands, December 2012
 

Copyright © 2013 | NyullNemey's Diary | by Cik Bulat